Consultancy

Consultancy

WAT?

Alle programma’s die een story vertellen, kunnen gebaat zijn met een story consultant die het probleem bekijkt vanuit een metapositie (ook wel frisse blik genoemd). Dit geldt voor fictie, scripted reality, factual entertainment en non-fictie.

 

WANNEER?

In tegensteling tot een script doctor, geloof ik van nut te kunnen zijn tijdens alle fases waarin de story in het gedrang kan komen. In elke fase wil ik samen met de makers aan de slag om een oplossing te vinden. Enkele voorbeelden:

            PREPRODUCTIE

Een sterk idee, maar de pitch wil maar niet van de grond komen. Het treatment is goed, maar de vertaling naar een sterk script botst op problemen. Het omgaan met feedback blijkt moeilijker dan verwacht. De ‘story-droom’ en de ‘budget-realiteit’ komen niet in balans.

            PRODUCTIE

Tijdens de productie kan een snelle rewrite nodig zijn om diverse redenen. Soms blijkt pas nà het definitieve script dat er moet worden geschrapt of moet worden bijgeschreven. Op papier zag het er goed uit, maar tijdens de productie ‘werkt het niet’.

 

            POSTPRODUCTIE

Er is te veel materiaal opgenomen. Welke elementen kunnen sneuvelen zonder aan ‘de droom’ te raken? Het verhaal blijkt toch niet zo helder. Welke ingrepen zijn mogelijk? Hoe verhogen we de empathie door montage, grading en sound?

 

HOELANG?

Afhankelijk van de aard van het probleem, kan een project weer op de rails worden gezet tussen een week en twee maanden

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x