Over Hugo Van Laere

Over Hugo Van Laere

BIO Hugo Van Laere (°1957)

In het najaar van 2017 komt Hugo Van Laere’s film ‘Alleen Eline’ in de bioscoopzalen. Hij schreef hiervoor het scenario en nam ook de regie op zich. Voordien schreef en regisseerde hij voor VTM de eerste web-exclusieve serie ‘Dubbelspel’. De jaren daarvoor werkte hij voor TvBastards waar hij executive producer content was voor de daily ‘Familie’ en showrunner voor het scripted reality programma ‘BinnensteBuiten’. Daarnaast werkte hij mee aan de ontwikkeling van de game ‘Het mysterie Thomas Feyaerts’ en stond hij mee aan de wieg van de ‘true crime’-serie ‘De Kroongetuigen’.

Voordien ontwikkelde hij voor VTM de serie ‘Rupel’ en de telenovelles ‘Sara’ en ‘David’. Voor dezelfde zender adapteerde hij ‘Het Dreyse Incident’ van Pieter Aspe tot een televisiefilm. Hij werkte samen met de nieuwsdienst aan onder andere ‘De laatste 30 uren van de Bende van Nijvel’.

Hij was de scenarist van de film ‘Dennis van Rita’ waarvoor hij in 2006 de Golden Goblet ontving op het Shanghai International Film Festival.

Enkele jaren voordien schreef Van Laere voor Eén mee aan ‘Brussel NieuwsStraat’ en nam hij het tweede seizoen van ‘16+’ voor zijn rekening.

Hij doceerde Creatief Schrijven en Scenarioschrijven aan de Kunstencampus Lokeren en gaf gastlezingen aan de Universiteit Gent en de Vlerick Management School.

In maart 2017 publiceerde hij een essay in ‘Writing for the Screen’ (Focal Press, editor: Anna Weinstein).

In het najaar van 2017 geeft hij trainingen bij Mediarte (‘Leiding geven aan Creatievelingen’ , ‘Alternatieve filmstructuren’ en ‘Omgaan met feedback’) en bij Campus De Persgroep (‘Creativiteit’).

Hugo Van Laere huldigt het principe: a Thrill a day keeps Boredom away.

+32 476 50 98 86

hugo.van.laere@me.com

Dontell bvba

Tortelduifstraat 81, 9000 Gent

BTW: BE 0809 087 292

 

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x